auto

Uw auto veilig houden

Iedereen die ooit autobezitter is geweest, herkent dat eigendomsgevoel dat we krijgen als we naar onze nieuwe aanwinst kijken. Of het nu gaat om een ​​vertrouwde oude knaller of de nieuwste, eersteklas Lotus met alle add-ons, we zien onze auto’s als verlengstukken van onszelf. Onze relatie met ons gekozen vervoermiddel is heel persoonlijk: het is een weerspiegeling van ons karakter. Dus hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze nieuwe (of bijna nieuwe) auto veilig is? Als er in uw auto wordt ingebroken of deze wordt gestolen, kan dit een uiterst traumatische ervaring zijn, dus degenen onder u die uw wielen inbraakwerende willen maken, lees verder.

Een veel voorkomende misvatting is dat dieven zich niet zullen richten op een gehavende, oudere auto, omdat ze er één keer naar kijken en erkennen dat de inruilwaarde hun tijd en moeite niet waard is. Statistieken tonen echter aan dat oudere auto’s vaker het doelwit zijn, of het nu gaat om diefstal van de goederen in de auto of om de auto zelf, omdat hun beveiligingssystemen mijlenver achterlopen op die in moderne auto’s. Moderne auto’s – auto’s die in de afgelopen tien jaar of zo zijn gebouwd – worden standaard geleverd met een verscheidenheid aan beveiligingsvoorzieningen en zijn daarom moeilijker te kraken dan oudere modellen. Moderne voertuigen zijn standaard ontworpen met functies zoals alarmen, elektronische startonderbrekers, centrale en automatische vergrendeling, dubbele vergrendeling van deuren, stuurwielvergrendelingen en volgapparatuur – en dit is slechts het topje van de ijsberg, nu gezien als standaard door auto’s fabrikanten. In de race om autoverkopen zijn fabrikanten wakker geworden met het idee dat veiligheid en beveiliging auto’s zullen verkopen, en ze dringen steeds meer middelen aan om hun modellen de best mogelijke bescherming te bieden.

Houd u ten slotte aan enkele verstandige regels die zowel uw auto als u als eigenaar beschermen. Zorg er altijd voor dat persoonlijke spullen – met name waardevolle persoonlijke spullen zoals handtassen, navigatiesystemen, dure mobiele telefoons, laptops of tablets – veilig uit het zicht worden opgeborgen, bij voorkeur in uw kofferbak. Laat uw autosleutels nooit in uw jaszak hangen in een kleedkamer: kleedkamers zijn dé plek voor opportunistische inbrekers, die u uw autosleutels en vervolgens uw auto ontnemen.

Voor meer informatie over auto veilig, bezoek de website van de Sleutelmaker uit Almelo