Wanneer mag je beginnen met autoracen?

Het kan natuurlijk zijn dat je vanaf jongs af aan al de droom hebt om aan autoracen mee te doen. Er zijn heel veel mensen die dat willen en er zijn er ook heel veel die het dan verwezenlijken en een droom tot waarheid brengen. Als je het op een goede manier aanpakt dan kun je er ook nog eens een hoop geld mee verdienen, dat gaat natuurlijk niet vanzelf want daar moet je wel veel voor trainen. Om mee te kunnen doen aan autoracen heb je een speciale auto nodig en ook nog meer spullen om ervoor te zorgen dat je veilig bent.

 

Wanneer mag je beginnen?

Je kunt niet zomaar coureur worden, daarvoor zijn er veel wetten en verplichtingen waaraan je moet voldoen. Je mag beginnen met een racelicentie halen als 15 jaar bent, je moet wel in dat jaar dan ook 16 worden anders moet je nog een jaar wachten. Als je een racelicentie hebt dan kun je verder gaan kijken wat je allemaal nodig hebt om coureur te kunnen worden. Je krijgt niet zomaar een racelicentie, er wordt gekeken naar theorie maar ook naar de praktijk of je wel genoeg en goed met een raceauto om kunt gaan.

Wat heb je ervoor nodig om te mogen racen?

Je kan niet zomaar beginnen met racen, je hebt veel eisen waaraan je moet voldoen om mee te mogen doen aan een autorace en niet alleen jij maar ook de auto. Je hebt een team nodig en je hebt ook sponsors nodig want racen is nu eenmaal een dure hobby. Wat ook belangrijk is dat is dat je zelf goed wordt beschermd, daarom heb je speciale kleding nodig om te zorgen dat je zo veilig mogelijk bent.

Heb doorzettingsvermogen

Als je gaat racen dan is het belangrijkste dat je rijervaring gaat krijgen en dat je kilometers gaat maken. Het is waarschijnlijk niet zo dat jij bij je eerste race gelijk zult winnen, je moet meer gaan durven en letterlijk brutaler gaan worden. Een sponsor zoeken is niet altijd even makkelijk en kan flink wat moeite kosten. Het is dus belangrijk dat je goed doorzettingsvermogen hebt, en niet bij de eerste tegenslag al denkt dat het je niet gaat lukken want dan haal je het zeker niet.