Wat is Nascar?

Nascar is een sport die al een hele tijd bestaat, in 1948 werd de eerste race gehouden en daarna is Nascar steeds groter geworden. Met een speciaal ontworpen auto wordt de race gereden zodat de coureur veilig is en er geen grote ongelukken kunnen gebeuren. Elk jaar in februari wordt de Nascar gereden met een flink aantal auto’s, hoeveel auto’s er mee rijden dat verschilt per jaar. De Nascar race is een unieke race die veel mensen trekt, een race die 150.000 kijkers trekt ieder jaar weer.

Met wat voor auto wordt de Nascar gereden?

Een Nascar auto weegt 1225 kg en haalt 250 km per uur, je kunt je dus voorstellen dat als er een ongeluk gebeurt dat het een zware impact heeft. Om die reden is een raceauto van de Nascar ook uitgerust met veel veiligheidseisen waaraan hij moet voldoen voordat hij aan een race mee mag doen. Dit is om er allemaal om ervoor te zorgen dat de auto snel is maar ook veilig zodat er geen ernstige ongelukken kunnen gebeuren met zwaargewonden. Er mag dan hard worden gereden maar dat betekent niet dat er ook een ongeluk zal gebeuren, over het algemeen is een Nascar race best veilig.

Hoe werkt de Nascar race?

Een Nascar race is een race die hard gaat maar ook met heel erg veel rijders, ieder jaar wordt hij opnieuw gereden en doen er veel coureurs weer opnieuw mee. De sfeer en de adrenaline die erbij komt kijken is het allemaal waard om mee te rijden of om te gaan kijken. Natuurlijk kun je niet zomaar meedoen, je moet net als de auto zelf ook aan bepaalde eisen voldoen om mee te mogen doen aan de Nascar race.

Elite 1 en Elite 2

Er zijn twee soorten races als je denkt aan Nascar, dat hangt helemaal af van de leeftijd die je hebt. Er bestaat Elite 1 en Elite 2, beide hebben hun eigen categorieën waarin je valt. Elite 1 mag iedereen aan meedoen en worden dan in 2 categorieën geplaatst, een categorie voor coureurs jonger dan 25 jaar en eentje voor niet professionele rijders. Elite 2 is in 3 categorieën geplaatst zoals jonge coureurs, maar ook coureurs vanaf 40 jaar en de vrouwelijke coureurs.