Formule 1 of Formule 2 wat is het verschil

Wat is Formule 1?

Formule 1 is de hoogste klassen in het racen, de race klassen die worden gereden heten de formule racen maar ook gelijk de hoogste klassen uit alle autosporten. De Formule 1 raceauto’s zijn speciaal ontworpen om te kunnen racen, zo hebben ze open wiel kassen en voor en achtervleugels om sneller te kunnen rijden. Een Formule 1 auto rijd rond de 360 km per uur terwijl een Formule 2 auto rond de 335 km per uur gaat. Het klinkt als een klein verschil maar in de racewereld is dat een echter een groot verschil tussen de eerste en tweede plaats.

Wat is formule 2?

Vlak na de tweede wereldoorlog is Formule 2 in de wereld gekomen, tot 1985 is het een bekende sport geweest. In 2009 werd het een heel nieuw leven in geblazen waardoor het weer op de wereld kwam. De Formule 2 auto’s zijn goedkoper, lichter en kleiner dan de auto’s die in Formule 2 worden gebruikt. Nu is Formule 2 nog steeds bekend en wordt ook vaak nog gereden en uitgezonden op tv, het trekt veel kijkers met zich mee.

Wat is het verschil tussen Formule 1 en Formule 2?

Er is wel degelijk een verschil tussen Formule 1 en Formule 2, het verschil is voornamelijk dat het in de kracht van de auto’s zit. De raceauto’s in Formule 2 zijn namelijk allemaal gelijk aan kracht, terwijl ze in Formule 1 hun eigen kracht hebben. De raceauto’s in Formule 1 hebben allemaal hun eigen kracht waardoor de ene sneller en krachtiger is dan de andere, en er daardoor een hele andere race ontstaat dan bij Formule 2. Formule 1 is vaak ook op nationale tv terwijl Formule 2 vaak alleen maar op een speciale zender wordt uitgezonden en wat minder bekend is.