Heb je voor autoracen een rijbewijs nodig?

Het klinkt misschien heel erg vreemd maar om te mogen autoracen heb je geen rijbewijs nodig. Wat heb je dan wel nodig vraag jij jezelf dan natuurlijk af en dat is een racelicentie. Die kan ervoor zorgen dat jij mag autoracen omdat die helemaal gericht is op het besturen van een raceauto. Natuurlijk heb je nog meer nodig om te mogen racen maar het begint allemaal bij het behalen van een racelicentie.

Wat heb je wel nodig?

Om te beginnen heb je een racelicentie nodig, als jij die hebt gehaald dan heb je alle lessen gehad rond het besturen van een raceauto. Je komt er niet met alleen een racelicentie want je hebt natuurlijk nog veel meer nodig zoals speciale racekleding, en ook heel erg belangrijk is een goede helm. Wat net zo belangrijk is als een racelicentie is een raceauto, zonder raceauto kun je niet rijden maar een raceauto kost heel erg duur. Voor jezelf is het dan ook wel heel erg goed om ervoor te zorgen dat je een sponsor hebt die jou kan helpen bij het financieren van de sport.

Hoe haal je een racelicentie?

Bij een raceschool kun jij je aanmelden om jouw racelicentie te halen. Een racelicentie halen bestaat uit twee delen, je moet allebei die delen behalen wil je hem compleet hebben en mogen ontvangen. Het ene deel is theorie, daarin worden alle regels uitgelegd waaraan jij je dient te houden als je een race auto gaat besturen. Het andere deel is praktijk, daarin leer jij hoe je de raceauto moet besturen en hoe jij ervoor kunt zorgen dat je niet van de baan afvliegt of een ongeluk veroorzaakt.

Neem er de tijd voor

Het is belangrijk voor jezelf dat je er de tijd voor neemt, je wilt het niet overhaast doen want dan ga je fouten maken. Natuurlijk wil je het snel hebben behaald maar vaak als je het te snel doet dan maak je de fout dat je het niet redt en opnieuw moet doen. Het is de bedoeling dat je iedere keer weer veilig uit de race komt en dat je ook de auto ongeschonden er weer uit krijgt, iedere keer als je schade rijdt kost dat weer een hoop geld. Het is dan ook goed om er de tijd voor te nemen zodat je zeker weet dat je alles in je hebt opgenomen wat je moet weten.